THAI TOMYUM GUNG

ในห้อง 'เมนูอาหารและวิธีการทำอาหาร' ตั้งกระทู้โดย phuang, 26 ตุลาคม 2005.

  1. phuang

    phuang เป็นที่รู้จักกันดี

    วันที่สมัครสมาชิก:
    30 มกราคม 2005
    โพสต์:
    4,033
    ค่าพลัง:
    +10,043
    <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="98%" align=center border=0><TBODY><TR><TD>
    [FONT=MS Sans Serif, Tahoma, sans-serif]THAI TOMYUM GUNG

    [/FONT]​
    </TD></TR><TR><TD>[FONT=MS Sans Serif, Tahoma, sans-serif][​IMG]

    THAI TOMYUM GUNG (SHRIMP) / GAI (CHICKEN)

    Ingredient

    Stalks of lemon grass 3
    Shrimps or boneless chicken meat 2 lb
    Lime Leaves (kaffir) 6
    Lemon juice & fish sauce 2
    Red/green chili peppers 3
    Straw mushrooms 1 cup
    Thai chily paste 1 1/2 tb
    Cilantro/parsley


    with soya beans oil (dark redish-brown color), which comes in a jar that can be bought at any Thai grocery

    Instructions:
    1. Boil some water (half of the pot) in a 1.5 qt sauce pan.
    2. Put in lemon grass, and the chili paste.
    3. Put in the shrimps and the mushrooms.
    4. Let it boil for 10 minutes.
    5. Put in the "lime" leaves and sliced chili peppers (1 min).
    6. It's done!!

    Now you can mix it in a serving bowl with some lemon juice and fish sauce. Garnish with cilantro and serve hot with Thai Jasmine rice.

    [/FONT]</TD></TR></TBODY></TABLE>
     

แชร์หน้านี้

Loading...