pla kabok tom som

ในห้อง 'เมนูอาหารและวิธีการทำอาหาร' ตั้งกระทู้โดย paang, 26 ตุลาคม 2005.

  1. paang

    paang เป็นที่รู้จักกันดี

    วันที่สมัครสมาชิก:
    28 เมษายน 2005
    โพสต์:
    9,492
    กระทู้เรื่องเด่น:
    1
    ค่าพลัง:
    +34,328
    [​IMG]
    <TABLE cellPadding=2 width="100%" border=1><TBODY><TR><TD align=middle colSpan=2>pla kabok tom som.
    </TD></TR><TR><TD vAlign=top width=177>[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=MS Sans Serif, Tahoma, sans-serif]Ingredi๋nten [/FONT]voor 3 a 4 prsonen:
    600 gram panklare zeebaars
    5 a 6 verse geschubt stukje verse gemberwortel van 30 gram,
    of 1 theelepel gemalen gemberwortel.
    30 gram citroengras of 1 theelepel gemalen citroengras.
    2 eetlepels garnalenpasta -trassi oedang-
    6 eetlepels tamarindesap - van 3 eetlepels tamarindepulp-
    1 a 2 eetlepels palm of rietsuiker.
    2 a 3 eetlepels nam pla-thaise vissaus-.
    2 lente uitjes
    3 a 6 rode pepers
    een handjevol korianderblaadjes

    [/FONT]
    [/FONT]</TD><TD vAlign=top width=469>[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Bereiding:
    [/FONT]
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]1.[/FONT][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica] de zeebaars afspoelen. de gemberwortel schillen en kleinsnijden
    en samen met het citroengras in een vijzel fijnwrijven.
    de garnalenpasta erdoor roeren. de vis met de pasta insmeren
    en 1 uur laten marineren.
    [/FONT]
    [/FONT]2. in een pan 750 ml water aan de kook brengen, het tamarindesap,
    de palmsuiker en nam pla toevoegen en de vis erin leggen.
    de vis met een deksel 10 minuten pocheren.
    3. de lente uitjes schoonmaken en in ringen van 0,5 cm dikte snijden.
    de pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen en in lange repen snijden.
    4. de soep met lente ui, repen peper,
    en korianderblaadjes bestrooien en zeer heet serveren.

    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica] [/FONT][/FONT]</TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]bereidingstijd: ca 30 minuten marineertijd ca 1 uur[/FONT][/FONT]</TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Opmerking:
    [/FONT]
    [/FONT]</TD></TR><TR><TD align=left colSpan=2>[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Bron:[/FONT][/FONT]</TD></TR><TR><TD colSpan=2 height=70> </TD></TR></TBODY></TABLE>
     
  2. NoOTa

    NoOTa Super Moderator ทีมงาน ผู้ดูแลเว็บบอร์ด

    วันที่สมัครสมาชิก:
    14 มิถุนายน 2005
    โพสต์:
    20,125
    กระทู้เรื่องเด่น:
    349
    ค่าพลัง:
    +64,494
    อาหารหลักของบ้านตาเลยอ่ะ แม่ทำอร่อยมากกก..กกกก..
     

แชร์หน้านี้

Loading...